PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                

                        PELERINAJ IN ISTANBUL (5zile)

      CU PARTICIPARE LA SFANTA LITURGHIE , LA HRAMUL MANASTIRII IZVORUL TAMADUIRII 

**Este una din vechile biserici ortodoxe din Cetatea Imp. Constantin cel Mare, care ascunde o apa binecuvantata de Maica Domnului, ce a dat ortodoxiei una dintre cele mai stralucitoare si iubite sarbatori : Izvorul Tamaduirii . In paraclisul subteran se afla o icoana a praznicului , despre care se spune ca  “se curata singura”

         Plecare din Galati/Braila: 08 mai 2024

 

Ziua 1 |08 mai|: Catre Paradisul oriental :

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati –Braila- Constanta–Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3* – Istanbul

Ziua 2 |09 mai|: Piata Trakia (centrul istoric) si Sf. Sofia (aproximativ 1000ani cea mai mare catedrala crestina ortodoxa din lume):

       Mic dejun. Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda – colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: TOPKAPI, PALATUL SULTANILOR, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza CATEDRALA  SF SOFIA   (astazi  este moschee ; prima biserica de pe acest loc a fost construita de Constantin cel Mare in anul 325.A fost reconstruita dar din nou distrusa n timpul Rascoalei de la Nika din anul 532)  ,MOSCHEEA ALBASTRA,HIPODROMUL cu: Fantana Germana a lui Wihelm al2lea(construita in memoria celei de-a doua vizite a imparatului german a Constantinopolului si inaugurate la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901).,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatului Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita(a fost ridicata in memoria bataliei de la Plateea din anul 479 I.Hr , I care cetatile grecesti aliate i-au invins pe persii condusi de regale Xerxes I). In anul 326, imparatul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei in viitorul Constantinopol. . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim” lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi.Cazare Hotel 3/4* Istanbul.

Ziua 3 |10 mai|: Sfanta Liturghie de hram la Manastirea Izvorul Tamaduirii:

Mic dejun. PARTICIPARE LA SFANTA LITURGHIE DE HRAM LA MANASTIREA IZVORUL TAMADUIRII . Prima biserica a fost construita de imparatul Leon I Tracul, datorita unei minuni pe care a trait-o cand era soldat – inainte de a intra in cetate, Leon Marcelus a intalnit un orb care l-a rugat sa-I dea apa de baut si sa-l indrume catre cetate. Atunci un glas de femeie i-a poruncit sa caute in apropiere, unde se afla un izvor, si sa ude ochii orbului cu apa curate. Facand astfel, orbul a deschis ochii si a inceput sa-L slaveasca pe Dumnezeu.Apoi, acelasi glas i-a zis lui Leon ca va mosteni tronul imparatesc.Dupa ce a fost uns imparat , Leon a construit o biserica inchinata Maicii Domnului, pe locul acestui izvor.Mai tarziu, imparatul Justinian (527-565), care suferea de o boala grea, s-a vindecat dupa ce a baut apa din acest izvor. Ca semn de multumire a construit o biserica si mai mare( aceasta a fost distrusa de turci in 1453). De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli si a tamaduit diferite rani si suferinte. Crestinii ortodocsi vin in aceasta zi la biserica pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub numele de Aghiasma Mica .   Dupa amiaza , e inchinam in  Biserica Romaneasca, cu hramul Sf. Mucenita Paraschevi, Sfintii Martiri Brancoveni si Sf Arghira ( ctitorie a Sf Constantin Brancoveanu, inchinare la moastele Sf Arghira si Sf Nifon Patriarhul Constantinopolului). Timp liber.

OPTIONAL : O experienta inedita - Seara traditionala turceasca, pe Bosfor cu cina , program artistic si transfer inclus  = 50 euro/persoana. Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati, in calatoria dumneavoastra in Turcia.

         TRASEU CROAZIERA  Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ).                       Cazare Hotel Hotel 3/4* Istanbul   

Ziua 4 |11 mai|: INSULA PRINTULUI, oaza de liniste in Marmara  :

 Mic dejun.OPTIONAL: Excursie in Insula Printului (Buyukada)= 40 euro/persoana. Facem o croaziera pe Marea Marmara de aceasta data (Moscheea Eminonu , langa care se afla Bazarul Egiptean de mirodenii, Moscheea Suleymania(unde este inmormantat Suleyman si familia acestuia), Turnul si Podul Galata, Cartierul Uskudar (Asia) , Castelul Fecioarei, Turnul Radio (Asia), Universitatea Marmara si Palatul Topkapi (priveliste dinspre mare)  ,pana la Insula Printului Buyukada, loc de refugiu pentru printi bizantini si dezidenti celebrii ; acum un loc popular,cu plaje frumoase, case vechi de lemn , otomane. Insulele Printului sunt un arhipelag de 9 insule. Numele lor provine din povestile printilor si printeselor byzantine trimise in exil pe aceste insule.  Patru dintre aceste insule sunt populate : Heybeliada, Burgazda, Buyukada si Kinaliada. Insulele au reprezentat la finalul secolului 19 o oaza de liniste pentru elita Istanbulului, care au construit case in stil victorian.  Facem o plimbare pe strazile linistite, inguste ale insulei, presarate cu terase, magazine cu suveniruri si restaurant .  Sus , pe culmea celui mai inalt varf se afla o manastire ortodoxa greaca , Manastirea Sfantului Gheorghe(una din putinele de pe teritoriul Turciei) , la care cei ce doresc pot ajunge cu masinutele electrice (aprox. 5euro/persoana )Dupa caderea Constantinopolului , otomanii s-au multumit sa ocupe doar  insulele din jur, lasand  locuitorii greci in pace, cu bisericile, manastirile si obiceiurile lor. Turcii au inceput sa se mute aici fiind atrasi de liniste, vilele somptuoase  si natura mediteraneana.Timp liber pentru plimbari si cumparaturi si pranz. Sunt incluse : transfer hotel-portul Kabatas- hotel , bilet ferryboat  Kabatas/Eminonu- Insula Buyukada – Kabatas/Eminonu , ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.Cazare Hotel 3/4* Istanbul sau similar.

Ziua 5 |12 mai|: Constantinopol , capitala ortodoxiei …

      Mic dejun. Dimineata, , ne indreptam spre un magazin traditional turcesc,  pentru ultimele cumparaturi  (mirodenii,ceai,baclavale, suveniruri). Apoi poposim in Cornul de Aur , la PATRIARHIA ECUMENICA A CONSTANTINOPOLULUI (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului” si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus.  Poposim si la BISERICA VLAHERNE , cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului. Aici este locul unde Maica Domnului s-a aratat multimii stranse in vremea imparatului Leon cel Intelept, cand orasul era asediat si a lasat aspra lor Acoperamantul.

           Plecare spre Romania aprox. Ora 12:00.

Ziua 6 |: Spre Romania.. Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 05:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.                     Grup minim 40 persoane.

                Pret : 225 euro/persoana 

    PRETUL INCLUDE:

  • Transport autocar clasificat international
  • Ghid turc 3euro/persoana/zi  X 4zile = 12 euro/persoana.
  • Cazare 4nopti - Hotel  3* Istanbul, cu mic dejun bufet.- Insotitor grup din partea agentiei .
  • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de Aur(prezentate in program) cu oprire pentru vizitare .
  • Inchinare la Biserica Sfanta Paraschevi
  • Participare la Sfanta Liturghie de hram, la Manastirea Izvorul Tamaduirii
  • Inchinare la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului.
  • Vizita centrul istoric: Catedrala Sf Sofica, Hipodromul , Piata Trakia : Fantana Germana, Obeliscul Egiptean,

 

     PRETUL NU INCLUDE:

  • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea. Asigurare storno (optionala).Asigurare medicala private(optionala).
  • Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor Croaziera =50 euro/persoana . Pretul include: ghid insotitor, transfer autocar -vapor-autocar , cina si program artistic  ( Traseu Croaziera  pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor, Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ) .
  • Excursie BUYUKADA ,  Insula Printului si Manastirea Sf. Gheorghe  = 40 euro/persoana .Pretul include: transfer hotel-portul Kabatas/Eminonu-hotel , bilet  ferry catre - Insula Buyukada si retur , ,masinuta electrica dus-intors, ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.

                                               ACTE NECESARE : PASAPORT, valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;

IMPORTANT:

Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 110 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, pierzand avansul.  Copil 5 ani- 10 ani in camera  cu 2 adulti fara pat = 100 euro


Tipărire   Email