PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA" 

    

           TOATA GRECIA si 4 Insule: Evia,Eghina,Corfu,Kefalonia (8zile)

     Manastirile suspendate de la Meteora-INSULA CORFU(Sf. Spiridon)- PATRA (Sf.Andrei)- INSULA KEFALONIA (Maica Domnului cu serpisori si Sf.. Gherasim)- Canalul Corint-INSULA EGHINA(Sf.Nectarie)-Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou)- INSULA EVIA(Sf, Ioan Rusu)-Manastirea Kato Xenia(Braul Maicii Domnului)- Sf. Paraskevi-Salonic( Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir).

               In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului „Langouvarda" este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda.Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele.Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului,prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august .

            Dupa Sf Liturghie dispar miraculos in pustiul din zona si reapar in anul urmator, in aceeasi perioada.

        Plecare din Galati/Braila: 09 august 2024

Ziua 1 |09 august|: Catre Grecia, tara increstinata de Sfantul Apostol Pavel

Plecare ora 05:00 d,din fata Agentiei de Turism Montana,pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia- Sandanski.Cazare Hotel 3* Salonic.

Ziua 2 |10 august|: Manastirile “suspendate” de la Meteora .

Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre KALAMBAKA.Se viziteaza Complexul Monastic Meteora – maret fenomen geografic , unic in lume , unde suntem sedusi de priveliste :" paduri" de stanci , cu forme ciudate , pe varful carora se afla manastiri construite de calugari veniti de la Muntele Sfant Athos. Ne inchinam la Manastirea Marele Meteor (manastire de calugari)cu moastele Sf Atanasie Meteoritul si Manastirea Sf Stefan , inchinata Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Tot aici se afla si capul Sf Ierarh Haralambie , un sfant iubit pretutindeni "grabnic ajutator" impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Popas la Magazinul de icoane bizantine Zindros , dupa care ne indreptam spre Insula Corfu.Cazare Hotel 3* zona Ioannina- Igoumenitsa.

Ziua 3 |11 august|: Sfantul Spiridon, ocrotitorul Insulei Corfu

Mic dejun. Se trece cu ferryboat-ul Igoumenitsa-Kerkyra(CORFU). Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town , unde ne inchinam la Catedrala Sf Spiridon, cea mai cunoscuta si iubita biserica ortodoxa din insula(pastreaza cu mare evlavie moastele Sf Ierarh Spiridon ) si Mitropolia (care adaposteste moastele Sf Imparatese Teodora). Participare la Procesiunea Sf Spiridon , cand moastele Sfantului sunt scoase din racla orizontala si asezate in racla verticala , care va porni prin oras , pana pe malul marii. La 11 august 1716, dupa un asediu de 22 de zile , Sf Spiridon s-a aratat in chip minunat (imbracat in calugar, cu gluga pe cap, o facile aprinsa si o cruce in mana) , alungandu-i pe turci.Ne intoarcem cu ferryboat'ul pe continent si ne deplasam pe ruta Igoumenitsa-Patras-Rodini. Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

Ziua 4 |12 august|: Kefalonia : Biserica Maicii Domnului cu serpisori

Dimineata devreme (aprox. Ora 05:45)ne indreptam spre Portul Killini si cu ferryboat-ul (imbarcare ora 08:00) accedem in INSULA KEFALONIA .Ne inchinam in Biserica Maicii Domnului cu serpi -in fiecare an incepand cu data de 06 august , o multime de serpi apar in sat, in jurul bisericilor, iar pe 15 august intra in biserica in timpul Sfintei Liturghii si se urca pe icoana Maicii Domnului.Serpii sunt mici si inofensivi ,blanzi si cu cruce in frunte, iar fenomenul este considerat o minune .Apoi ne inchinam in Manastirea Sf Gherasim de Kefalonia(ocrotitorul insulei si izgonitor de demoni) , cunoscut ca un mare vindecator.O alta minune ce se petrece an de an : crinii pusi la Icoana Maicii Domnului, desi complet uscati, inforesc pentru a2a oara , in chip minunat, astfel incat in perioada postului Sf Maria , acestia se afla complet infloriti , nevestejiti si frumos mirositori.Ne intoarcem cu ferryboat-ul pe continent.Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

Ziua 5 |13 august|: Peloponez , patria Sfantului Andrei

Mic dejun. Coboram in PATRAS -Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi byzantine, cu o capacitate de 5500persoane) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Ne indreptam spre MANASTIREA MEGA SPILEO (Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos.Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m , pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate , atribuita Sf. Ap. Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania datorita tentativei de furt a unui grup din Satu Mare), aparator impotriva ciumei si foametei. Pelerinii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti si cu o priveliste uluitoare , spre Golful Corint si Marea Ionica , de la o altitudine de peste 1000m. Ne continuam drumul prin Peloponez , cu oprire la CANALUL CORINT, (leaga Marea Ionica de Marea Egee), lung de 6km . Constructia a fost inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr. si terminata in 1893 . Tur de oras ATENA cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole (Parthenonul,Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele,Odeonul,Teatrul lui Dionysos,Stadionul Olimpic,pe exterior).Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni.Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma  si Omonia. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 6 |14 august|: Insula Eghina(Sf Nectarie) si Nea Makri(Sf. Efrem cel Nou),locuri sacre pentru ortodoxie.

Mic dejun. Se pleaca in  portul Pireu,imbarcare pe ferry-boat cu destinatia INSULA EGHINA.Se viziteaza Manastirea Sf Treime, unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul. Biserica manastirii unde a vietuit Sf Nectarie a fost ridicata pe ruinele unei vechi biserici bizantine, intre 1904-1910 si a fost inchinata Sf. Treimi. Odata cu canonizarea Sf Nectarie, aceasta a primit si acest hram. Deasupra lacasului nou se afla vechea manastire, chilia si mormantul Sf. Nectarie.Timp liber in  port pentru cumparaturi.Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:30.Deplasare la NEA MAKRI si inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou in manastirea ce-i poarta hramul.Tot aici se afla si copacul pe care a fost martirizat Sfantul. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 7 |15 august|: Insula Evia-Braul Maicii Domnului,Sf Paraskevi si Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir

Mic dejun. Plecam spre  INSULA EVIA pe Podul Halkida si facem oprire in localitatea Prokopi,unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu. Ne inchinam la moastele intregi ale Sfantului, ne incingem cu centura si punem pe cap basca sfantului pentru a scapa de dureri de coloana si de cap.Imbarcare pe ferryboat Agiokampos-Glyfa. BONUS : MANASTIREA KATO XENIA (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului, care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci).La aceasta manastire  sunt si  3 maicute romance.Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni «  Maica Domnului Straina ».A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o  in Grecia,in zona Volos.Ne indreptam spre SALONIC ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon).Tur de oras panoramic, cu autocarul: Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir,cu moastele,Bulevardul Egnatia.Cazare  Hotel  Hotel3* Salonic.

Ziua 8|16 august|: Spre Romania…

      Mic dejun.Plecare spre Romania, ora 08:00.Sosire in Galati, aprox ora 23:30 , in functie de trafic si procedurile vamale.         

                                                                                                                                                                                                  Grup minim 40 persoane                                                 

     Pret: 650 euro/persoana

          PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international;
 • Ferryboat Igoumenitsa- Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu),Ferryboat Kilini-Kefalonia-Kilini (Insula Kefalonia)
 • Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina), Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)
 • Cazare 7 nopti + 6 mic dejun si 4 cine. (Hoteluri 2*/3*, in camera cu 2 si 3 paturi)
 • EXCURSIE SALONIC ( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE MANASTIREA SF. EFREM SIRU , cu inchinare la moastele Sf Efrem Siru. (evaluata la 10 euro, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE SF EFREM CEL NOU , cu inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou (evaluata la 20 euro,, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE CORFU TOWN– plimbare pietonala , inchinare la Catedrala, la moastele Sf Spiridon
 • EXCURSIE METEORA ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE MEGA SPILEO ( evaluata la 15 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • Tur panoramic cu autocarul Atena si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
 • Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic.
 • Insotitor de grup , din partea agentiei.

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea. ( Manastirile Meteora – 3euro/pers./manastire)
 • Asigurare medicala privata

 

       Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

 

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 290euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.


Tipărire   Email