PROGRAM 2024 "TRAIESTE CLIPA! " MARCA MONTANA                   

         

         GURA PORTITEI , un colt de Rai in paradisul salbatic( 1zi)  

                    Podul "Golden Gate" de Romania -  Gura Portitei ( plaja si relaxare ) - Jurilovca - Cetatea Enisala 

   Oaza de liniste, un paradis salbatic departe de aglomeratie,ideal in perioada pandemiei ,pentru plaja si relaxare intr-o superba zona virgina a Romaniei.Este un loc unic in Europa, in care Marea Neagra se intalneste cu Delta Dunarii , iar singurul zgomot este acela al brizei si al valurilor.

 

Plecari din Galati/Braila: 22iunie,13iulie,27iulie,18august,31august 2024

        Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00 . Vom trece in Dobrogea (cunoscuta in timpul ocupatiei romane cu numele de Scitia Mica) traversand noul pod peste Dunare( al3lea pod suspendat ca dimensiune din Europa , considerata cea mai ampla constructie ridicata in Romania, in ultimele trei decenii), denumit ‚Äú Golden Gate‚ÄĚ de Romania si ne indreptam spre.Ajungem in Comuna Jijila ,la 4km in amonte de satul Garvan , unde pe partea stanga putem admira  Cetatea Dinogetia,asezare geto-dacica, apoi fortareata romana mentionata de Ptolemeu, ridicata  pe o fosta mica insula numita de localnici ‚ÄúBisericuta‚ÄĚ .Dupa aprox. 2ore si 30min ajungem in portul pescaresc Jurilovca, unde ne imbarcam in salupe spre satul de pescari Gura Portitei (aprox. 30 minute), prilej de a admira frumusetile Deltei .Linistea naturala de aici, cu greu poate fi gasita in alte zone.

Timp pentru plaja ( aprox. 4ore , intre orele 09:00-13:00),profitand de briza si nisipul fin al Marii Neagre.

  INFO: ‚Äú Gura Portitei este locul, unic in Europa, in care Marea si Delta isi dau intalnire pentru a crea sejurul perfect. Aici noi, gazdele voastre, ne-am luat angajamentul de a transforma fiecare experienta la Gura Portitei intr-una dintre cele mai frumoase amintiri! Denumirea Satului de Vacanta vine de la comunicarea initiala dintre lacul Golovita si Marea Neagra, sugerand inca de la bun inceput simbioza dintre cele doua lumi. Descoperit in anul 1736, acest colt de paradis authton a fost initial un sat pescaresc, urmand  ca din anul 1998 sa inceapa lucrarile de amenajare, pentru a crea aici locul ideal pentru sejurul perfect.Astazi Gura Portitei isi pastreaza frumusetea naturala, in timp ce optiunile de cazare si facilitatile disponibile sunt intr-un proces de imbunatatire continua, pentru ca voi - oaspetii nostri - sa gasiti intotdeauna aici o oaza de liniste si relaxare.‚ÄĚ

  Dupa o zi de plaja, liniste si relaxare  , in sanul naturii virgine de la Gura Portitei, ne intoarcem cu salupele la Jurilovca.

            Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre casa. Oprire Cetatea Enisala, construita in a2a jumatate a sec.14, ce se numara printre monumentele de arhitectura militara de pe teritoriul Romaniei, ce a facut parte din lantul de colonii genoveze care ingroba orasele din Delta ‚Äď Chilia si Likostomion.Ajungem in Galati , aprox. Ora 21:30.

 Pret: 195lei/persoana (transport autocar+transfer salupa+vizite si ghid insotitor )

INFORMATII UTILE:

  • Pe plaja exista bar, dusuri , sezlonguri (contra cost), dar se poate folosi si cearceafurile sau prosoapele aduse de acasa
  • Nu uitati sa va protejati si sa va hidratati : ochelari de soare, palarie sau crema de plaja.
  • Pe plaja se afla un bar ( Beach Bar) cu piscina, unde puteti servi individual masa pranz,bauturi racoritoare sau alcoolice.

TipńÉrire   Email