PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA" 

                                          

                             Un colt de Rai .. DELTA DUNARII (1zi)

             Cetatea Dinogetia- Murighiol ( pranz traditional, cu specific pescaresc si plimbare cu salupa)- Manastirea Cocos

Viziteaza  acest vast si complex mediu natural, alege sa te plimbi cu barca pe canale si lacuri, sa asculti freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si a pestilor. Un loc pe care trebuie sa-l pastram si pentru generatiile urmatoare macar asa cum este el acum.

        Un tinut exotic, unde daca ai ocazia poti vedea peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari ,133 specii de pesti si 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii.

 Plecari din Galati/Braila:01iunie, 06iulie,17august si 14septembrie 2024

   Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00 Dimineata,  vom traversa noul pod peste Dunare( al3lea pod suspendat ca dimensiune din Europa , considerata cea mai ampla constructie ridicata in Romania, in ultimele trei decenii), denumit ‚Äú Golden Gate‚ÄĚ de Romania si ne indreptam spre Murighiol.Odata ajunsi, esti in una din cele mai frumoase zone din Romania, inclusa in Patrimoniul UNESCO.Plimbarea cu barca in acest colt de Rai , dureaza aprox. 3 ore  si se desfasoara pe canalele: Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina  si lacurile Isac,Isacel si Uzlina.Pe acest traseu incredibil de frumos , veti avea ocazia sa vedeti nuferi albi si galbeni , lebede, lisite, rate si gaste salbatice , lopatari , sitari de mal, ibisi, colonia de pelicani din lacurile Uzlina si Isac ; sa ascultati  freamatul stufului, al salciilor ,zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu asemenea loc mirific . Dupa aceasta experienta deosebita, participam la un pranz cu specific pescaresc  intr-un resort de 4* , cu piscina si ponton - Pensiunea Laguna Albastra 4*  din Murighiol.Dupa terminarea pranzului ne indreptam catre casa.La intoarcere, oprire  la  Manastirea Cocos,intemeiata la 1833 de catre calugari transilvaneni intorsi de la Muntele Athos , ce  ii adaposteste pe martirii descoperiti in cripa de la Niculitel(Zotikos,Attalos,Kamasis si Philippos).  Ajungem acasa, in cursul serii aprox ora 19:00 ‚Äď 20:00.

 PRETUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar clasificat sau microbuz (in functie de nr de participanti).
  • Pranz traditional cu specific pescaresc si vinul casei (storceag + saramura de crap + apa si 1 pahar vin)- Resort Laguna Albastra 4* - Murighiol .( sau, ciorba pui + saramura de pui + apa si 1 pahar vinul casei ‚Äď daca meniul este de pui, se anunta agentia cu 5zile inainte).
  • Plimbare cu barca pe canale, bratul Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina si lacurile Isac,Isacel si Uzlina
  • Insotitor de grup .

 PRETUL NU INCLUDE:

  • Taxa de intrare in Delta ( cei ce au cupon de pensie, intra gratuit)

TipńÉrire   Email