PROGRAM 2024 "TRAIESTE CLIPA! " MARCA MONTANA                   

         

                 TINUTUL MAGIC AL BUZAULUI   ( 1zi)  

  1. Vulcanii noroiosi, un peisaj selenar
  2. Manastirea Ciolanu
  3. Tabara de sculptura de la Magura

 

 Plecari din Galati/Braila:23iunie(Rusaliile),20iulie(Sf.Ilie),1august si 8 septembrie ( Sf Maria Mica)

                                                             

  Plecare din fata Agentiei de Turism Montana , ora 06:00 , pe traseul : Galati-Braila-Buzau-Manastirea Ciolanu-Tabara de Sculptura Magura ‚Äď Vulcanii noroiosi- Colti si retur

  • MANASTIREA CIOLANU ‚Äď din documente aflam ca manastirea este atestata pentru prima data la 15 ianuarie 1600, istoricul Constantin C. Giurescu in ‚ÄúIstoria romanilor‚ÄĚ afirma ca Manastirea Ciolanu exista din timpul lui Alexadru al ll-lea Mircea ; este o manastire de calugari, aici se afla icoana care-l infatiseaza pe Sf Gheorghe , pictata pe Muntele Athos.
  • TABARA DE SCULPTURA - ce detine peste 250 de statui din piatra. Acestea au fost realizate in perioada anilor 1970-1986 in taberele de vara ale sculptorilor. In prezent este un muzeu in aer liber care se intinde pe 21 de hectare
  • Urmatoarea oprire va fi la Vulcanii noroiosi ‚Äď arie protejata , cu un peisaj spectaculos .
  • VULCANII NOROIOSI sunt , de fapt, doua platouri unice, cu aspect selenar , extrem de spectaculoase , care se intind pe cateva zeci de hectare. Ei reprezinta formatiuni create de gazele naturale, provenind de la peste 3000m adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila, iar namolul format de acestea iese , formand aceste structuri conice, de culoare gri-pamantii. Acest fenomen rar este intalnit in putine locuri din lume si a devenit obiectiv turistic vizitat intens,Romania avand privilegiul sa se enumere printre acestea.

       Zona extraordinar de spectaculoasa este situatata intre Paclele Mari si Paclele Mici fiind considerata arie protejata, de interes national. La intoarcere, scurta escala la Plescoi, pentru a cumpara celebri carnati.

* Daca timpul ne permite, vizitam si Muzeul Chihlimbarului, de la Colti. Sosire in Galati aprox. Ora 21

** Biletele de intrare la obiective nu sunt incluse. 


TipńÉrire   Email