PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"  

            PRIMIM CARDURI DE VACANTA    

                     TARA MOTILOR si orasele imperiale de vest:Oradea si Arad (4zile)

Plecari din Galati/Braila: 27iunie,25iulie, 22august, 19septembrie 2024

Ziua 1 | |: Galati/Braila – Pasul Oituz-Cetatea Fagarasului – Sibiu(centrul istoric) – Deva

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 05:00, Scurta oprire la Adjud (20min).Traversam Pasul Oituz si ne indreptam spre Fagaras. Prima oprire o vom face la CETATEA FAGARASULUI  ,constructie inceputa in sec al XIVlea, ce a fost pe rand resedinta nobiliara si princiara, garnizoana militara austriaca si romaneasca si inchisoare comunista intre anii 1948-1960.Intr-un top 10 al celor mai frumoase castele din lume , realizat de o publicatie americana, aceasta a fost situata pe locul 2.Dupa vizita, ne continuam drumul spre Sibiu. Popas aprox. 2ore  in CETATEA SIBIULUI ,vechiul Hermannstadt, un oras magic, unde “respirati aerul istoriei”. Incepem plimbarea in Piata Mare cu cel mai reprezentativ edificiu al orasului, construit in stil baroc,Palatul Brukenthal, continuam cu Biserica Romano-Catolica “Sfanta Treime” construita de calugarii iezuiti intre anii 1726-1733 in stilul barocului vienez timpuriu.Intram in Piata Mica prin Turnul Sfatului , simbolul orasului, si ne indreptam spre Podul Minciunilor.Odata ce pasesti pe el, acesta devine “ viu si simtitor”.Cand cineva spune o minciuna , podul trezit din amorteala incepe sa trosneasca din toate incheieturile, aruncand mincinosul peste balustrada.Intram in Piata Huet , prima incinta fortificata a Sibiului , in centrul acesteia aflandu-se Biserica Evanghelica “Sf Maria”, construia de sasii din Sibiu in 1320, un splendid  monument de arhitectura gotica din Transilvania.Turul se incheie in fata Primariei Sibiului. Ne continuam drumul catre Deva . De departe , incoronata de ziduri medievale si avand infatisarea unui bastion impunator se zareste Cetatea Devei , impresionanta fortificatie ce se afla “la trecerea cea mai primejdioasa in Transilvania”, in locul unde Muresul formeaza un defileu intre Muntii Apuseni si Muntii Poiana Rusca. Monument istoric și de arhitectură laică, CETATEA MEDIEVALA A DEVEI a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății,pe un con vulcanic cu alt. de 378m.(vizita individuala).Cina si cazare Hotel Sarmis 3*-Deva sau similar.

Ziua 2 | : Domeniul Regal Savarsin – Orasele de Vest :Arad(centrul istoric) si Oradea(centrul istoric)

Mic dejun.Dimineata ,ne indreptam spre Savarsin pentru a patrunde intr-o lume fascinanta ..”DOMENIUL REGAL SAVARSIN”.  Majestatea Sa , Principesa Margareta  transmite un mesaj turistilor care vor sa ajunga aici : “ Primul lucru care îmi vine în minte când vorbesc despre Săvârșin este armonia castelului și a parcului. Proporții frumoase, culori extraordinare, o lumină caldă și plină, spațiu și tihnă. Armonia a fost completată fără îndoială de mâna bunicii mele, Regina-Mamă Elena, care a transformat edificiul într-un cămin plăcut, cald și elegant.” Aici  există această amprentă istorică de neșters a întregului domeniu. Sute de ani din Evul Mediu și istoria modernă a Europei, într-un loc strâns legat de lumea puterii politice, economice și de efervescența culturală a celor cinci secole din urmă ale continentului.Putem vizita  Satul Regal : Muzeul Regal al Automobilului,Atelierul Auto al Regelui Mihai , Spalatoria si Calcatoria, Casa Musafirilor,Casa Ceaiului,Casa Intendentului, Casa Tehnica si Magazinul si Parcul Regal : Gradina Ascunsa, Micul Pavilion, Lacul si Insula , Terenul de tenis, Aleea Lunga si Bolta de Glicine. Dupa terminarea vizitei, ne indreptam spre ARAD, unde alaturi de un ghid local, vizitam centrul orasului : Biserica Rosie (o constructive deosebita , decorate cu caramida rosie si vitralii superbe,ridicata-n 1906, dupa planurile arhitectului Szantay Laszlo) , Turnul de apa (turn cu inaltime de 25m , ce iese in evidenta datorita decoratiunilor exterioare ale ferestrelor si a prezentei balcoanelor) si Cetatea Arad( de forma unei stele cu 6 colturi . cu numeroase randuri de santuri , ce puteau fi inundate).Urmatoarea oprire o vom face la ORADEA . unde va propunem o plimbare prin centrul orasului,impreuna cu un ghid local: Palatul Episcopiei Greco-Catolice , Palatul Rimanoczy – Palatul Vulturul Negru, Biserica cu luna, Sinagoga. Cina si cazare Hotel  3* - zona Oradea.

Ziua 3 |:Oradea– Pestera Meziad –  Arieseni – Pestera Ursilor –“Panteonul Motilor”:Gorunul lui Horia, Mormantul lui Avram Iancu –  Vadu Motilor – Deva

Mic dejun. Dimineata, ne indreptam spre Valea Meziadului, pentru a vizita PESTERA MEZIAD , una dintre primele pesteri amenajate din Romania si mult timp una dintre cele mai lungi (4759m).Aceasta a fost vizitata in 1921 de o echipa de geologi avand in frunte pe renumitul speolog roman Emil Racovita , a fost reamenajata si deschisa turismului.Dupa terminarea vizitei ne indreptam spre un alt “ nestemat” al Tarii Motilor . Vizitam PESTERA URSILOR,capodopera a naturii, fiind o pestera unicat in Romania si in Europa. Istoria mai indepartata spune ca aceasta pestera a fost locuita, pana in urma cu cca 17.000 ani de ursul de Caverna (Ursus spelaeus), specie disparuta de pe pamant. In pestera Ursilor au fost descoperite oase vechi de peste 100.000 de ani.  Cele trei galerii: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor fascineaza , indiferent de varsta. Ultima oprire o vom face la  Tebea ,la  Cimitirul Eroilor ( “PANTEONUL MOTILOR”) unde se afla “Gorunul lui Horea”, un stejar în vârstă de 400 de ani, cu circumferința de 9 metri. In apropiere , se află  si mormântul lui Avram Iancu (decedat la 13 septembrie 1872). Cina si cazare Hotel Sarmis 3* - Deva sau similar

Ziua 4 |Deva – Alba Iulia(centrul istoric) – Braila/Galati

Mic dejun. .  Ne deplasam spre ALBA IULIA, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice: Cetatea Medievala, Alba  Carolina cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.

  • Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sex XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
  • Catedrala Incoronarii , construita intre anii 1921-1922.

Ne continuam drumul catre casa.Sosire in Galati aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.     

                                                                                                                                                                         Grup minim 40 persoane.                         

                                                                                                                                                                                                             

Pret: 1195lei/persoana ( 4zile/3nopti cazare cu demipensiune  + transport autocar  + ghid insotitor din partea agentiei  + TOATE VIZITELE DIN PROGRAM)

  • Pretul NU include biletul de intrare la obiectiv turistic , acesta se plateste personal, la fata locului.

                   (pensionarii  pot beneficia de reduceri la pretul biletului, DOAR pe baza cuponului de pensie, + C.I)

 

Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.

 

        IMPORTANT :

-Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 490lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de minim 300lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea unei penalizari de 100%.

-Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii, incepand cu banca a2a.


Tipărire   Email