EGIPT, croaziera pe Nil (8zile)

     Templul Karnak – Templul LuXor – Valea Regilor – Mormantul Hatsheput  –  Colosii din Memnon – Templul Kom Ombo – Templul Philae – Barajul Aswan – Abu Simbel – Templul Chnoum (Esna) – Aswan.

          Plecare (grup din Galati si Braila) :  21 septembrie 2024 ( PENSIUNE COMPLETA)

 

Ziua 1 |:Spre Egipt

Zbor spre Egipt si imbarcare vas de croaziera. Plecare din Bucuresti spre Egipt. La iesirea din aeroportul din Egipt, va asteapta ghidul pentru transferul la vasul de croaziera de 5* din Luxor M/S Emilio sau similar. Cina si cazare peste noapte la bordul vasului in Edfu.

Ziua 2 |: EXCURSIE  LUXOR – THEBES WEST.

Mic-dejun. Dimineata puteti participa la excursia optionala zbor cu balonul de aer cald (se achita la fata locului). Apoi veti vizita malul vestic al Luxor. Veti incepe excursia cu Collosii lui Memnon, doua statui masive din piatra ale faraonului Amenhotep al III-lea. Colosii ajung la o inaltime de 18 m si cantaresc aproximativ 720 de tone fiecare. Apoi veti ajunge la Valea Regilor. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice nu doar din Luxor, ci si din Egipt si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Este necropola marilor faraoni egipteni din Dinastiile 18-20 din perioada 1550-1080 i. Hr. Tuthmosis I a fost primul faraon care a fost inmormantat in Valea Regilor, iar Ramses XI a fost ultimul inmormantat acolo. Povestea Vaii Regilor incepe in momentul in care faraonii au incetat sa construiasca noi piramide. Din acel moment faraonii au decis sa isi separe mormintele de templele mortuare. In cele din urma veti merge la Templul mortuar al reginei Hatshepsut. Templul Hatsheput este unul dintre sit-urile arheologice ce face parte din Patrimoniul Mondial Unesco si a fost numit in Antichitate Djesr-Djesru (Sfinta Sfintelor), fiind unic in arhitectura egipteana. Seara va puteti bucura de un impresionant SHOW cu spectacol si lumini (optional). Cina si cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 3 |: EXCURSIE KOM OMBO –  ASWAN si OPTIONAL : Templul Edfu

Mic-dejun. Optional, se poate vizita Templul Edfu (se achita la fata locului). Veti naviga spre Kom Ombo si veti vizita Templul Sobek, unic in Aswan dar si in Egipt. Kom Ombo se traduce prin Dealul Aurului. Kom Ombo este considerat a fi cu adevarat deosebit, deoarece este un templu dublu si este impartit in doua sectoare dedicate venerarii a doua zeitati: in partea de sud se afla partea de cult a zeitatii crocodil Sobek - patronul fertilitatii, fiind insotita de Hathor si Khonsu, iar partea de nord a fost dedicata zeitatii soimului Horus cel Batran, protectorul faraonilor si al Egiptului. Apoi va veti intoarce la bordul vasului pentru a naviga catre Aswan. Cina si cazare peste noapte la bordul vasului in Aswan.

Ziua 4 |: EXCURSIE ASWAN

Mic-dejun. De dimineata veti incepe vizitarea Aswan (cea mai sudica provincie din Egipt, o combinatie intre nisipul auriu din Sahara si culoarea albastra a Nilului) cu High Dam si Templul Philea. Templul a fost construit in perioada 380-362 i. Hr. de catre regele Ptolemy II si continuat de alti regi din perioada ptolemeilor. Ulterior a devenit o casa de cult pentru Isis, zeitatea maternitatii, a vindecarii si a nasterii. Templul a fost mutat pe insula Agilkia printr-o misiune de salvare condusa de UNESCO in anii 60 datorita constructiei Aswan High Dam in locul respectiv. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie pentru a explora Aswan sau puteti participa la excursia optionala cu barca la Nubian Viilage (se achita la fata locului) unde veti servi un ceai de menta intr-o casa traditionala. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.        

Ziua 5 |: OPTIONAL : Abu Sibel

Timp liber sau excursie optionala Abu Simbel (se achita la fata locului)

Mic-dejun. Veti avea timp liber la dispozitie sau puteti vizita optional Templul Abu Simbel, in partea de sud a Aswan. Complexul recunoscut de UNESCO se remarca prin statuile masive de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.

Ziua 6 |: Croaziera pe Nil  sau OPTIONAL : Templul Chnoum din Esna

Croaziera pe Nil Mic-dejun. Cine doreste poate vizita Templul Chnoum din Esna (se achita la fata locului) sau va fi timp pentru relaxare .Veti naviga catre Luxor. Cina si cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 7 |: EXCURSIE  Esfu – Kom Ombo , vizita Templul Karnak 

Mic-dejun. Vizita la Templul Karnak, unul din cele mai mari temple din lume si una dintre cele mai mari cladiri religioase contruite vreodata. Este localizat in Thebes din orasul Luxor. Templul Karnak este cunoscut ca fiind templul lui Amun si a fost numit Cel mai select dintre toate locurile. Apoi veti merge catre Templul Luxor, unul dintre cele mai mari si mai deosebite muzee in aer liber. Templul Luxor a fost centrul politic si religios din Thebes. Optional, puteti face o plimbare cu traditionala calesh in Luxor (se achita la fata locului). Cazare si cina la bordul vasului.

Ziua 8 |: Spre casa … Mic-dejun. In functie de ora de zbor veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti.

*Intr-o cabina se pot caza maxim 2 adulti+1 copil. Nu sunt acceptate cabine triple.

*Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

   

    Pret: 899 euro/persoana + 199euro/persoana, pretul include:

 • Bilet avion dus-intors Bucuresti-Egipt- Bucuresti + 1 bagaj cala pana-n 20 kg + 1 bagaj de mana 7kg
 • Taxe de aeroport = 240 euro/persoana
 • Transfer aeroport- hotel – aeroport
 • Cazare 7 nopti vas croaziera , in cabina cu hublou  cu PENSIUNE COMPLETA  
 • EXCURSIE TEMPLUL KARNAK, unul din cele mai mari temple din lume.
 • EXCURSIE TEMPLUL LUXOR : Colosii din Memnon , Valea Regilor (Patrimoniul Unesco)
 • VIZITA TEMPLUL MORTUAR AL REGINEI HATSHEPSUT (Patrimoniul Unesco)
 • EXCURSIE TEMPLUL KOM OMBO, templul dublu dedicate venerarii a doua zeitati.
 • EXCURSIE ASWAN: TEMPLUL  PHILAE si timp liber in Aswan pentru plimbare si cumparaturi.
 • Asistenta ghid turistic , vorbitor de limba romana
 • Plimbare conform programului detaliat.

 

    SERVICII NEINCLUSE :

- OPTIONAL : Excursie Abu Simbel (se achita la fata locului)

- OPTIONAL: Excursie Templul Chnoum din Esna  (se achita la fata locului)

- cei ce doresc, la fata locului ghidul local poate propune si alte activitati inedite, de a petrece timpul ( acestea se achita la fata locului):

 • ziua 2 – zbor cu balonul de aer cald ( zona Luxor) si seara “show” cu spectacol si lumini.
 • ziua 7 - plimbare cu traditionala calesh in Luxor (se achita la fata locului).
 • ziua 4 - barca la Nubian Viilage (se achita la fata locului)

- Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi = aprox.  56 euro/persoana ( se achita la fata locului)

- VIZA intrare Egipt ( se achita la fata locului, in aeroport = aprox. 27 euro/persoana).

- Asigurare medicala privata si asigurare storno. ( nu sunt obligatorii, dar recomandate).

- Supliment ALL INCLUSIVE pe vas = 275 euro/persoana.

- la cerere – transfer autocar Galati/Braila si retur -aprox. 80 lei/persoana/per sens

 

 ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

**La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare.

***Diferenta se achita cu cel putin 45 zile inaintye de data inceperii excursiei.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 

Conditii de calatorie in Egipt
 Ultima actualizare: 24-05-2024 15:53:25

PREZENTARE LA AEROPORT CU 3 ORE INAINTE DE DECOLARE!

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări în Egipt:

ACTUALIZARE CONDITII INCEPAND DIN 17.06.2022

Egiptul a eliminat toate restricțiile legate de coronavirus (COVID-19) care au fost impuse la intrarea in tara atat cetatenilor egipteni cat si de alta nationalitate.

Cetățenii români au obligativitatea încheierii unei polițe de asigurare medicală cu valoarea sumei asiguratorie de minim 5.000 Euro. https://www.mae.ro/travel-alerts/2906

Mai multe informatii despre conditiile de calatorie gasiti și pe site-ul oficial MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3691.

Va rugam sa anuntati cu minim 7 zile inainte de imbarcare daca veti avea bagaje atipice! Bagajul dumneavoastra risca sa nu fie aprobat spre imbarcare.

De asemenea pasagerii cu bagaje atipice vor fi incasati suplimentar si pentru transferul aeroport - hotel - aeroport, acestea necesitand mai mult spatiu de depozitare. Atasat aveti costurile suplimentare (Extra Luggage) !

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt de calatorie.

Turiștii romani care ajung direct in HURGHADA si MARSA ALAM vor plati taxa de viză începând cu 1 Mai 2021. Taxa viza costa 28 euro/persoana sau 28 usd/persoana (include contravaloarea taxei de viza 25 usd/persoana + taxa servicii aeroport) și se va plati direct la standul MTS din aeroport astfel ca turistii sa evite aglomeratia si cozile de la ghiseele bancare. Se va achita doar cash in EUR sau USD. Se recomandă sa aveți suma fixă. De asemenea puteti opta si pentru achizitionarea vizei 25 usd/persoana direct de la ghiseele de taxe (Bank).

Cetatenii de alte nationalitati sunt obligati sa se intereseze la Ambasada Rep. Arabe in legatura cu formalitatile necesare intrarii in aceasta tara.

Agentia de turism nu poate fi raspunzatoare daca unui turist nu i s-a acordat dreptul de a parasi tara sau de a intra in Egipt!

Pentru mai multe informatii puteti accesa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

In privinta conditiilor de calatorie cu MINORI, toate informatiile le puteti accesa aici: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html

Toate bagajele de cala pe ruta Egipt-Romania, OBLIGATORIU trebuie INFOLIATE DOAR LA AEROPORT inainte de a fi predate la ghiseul de check in. Bagajele care nu vor fi supuse acestei proceduri; nu vor fi acceptate, respectiv incarcate. Costurile de infoliere vor fi suportate de catre pasager (aprox. 5$ / 5EUR pentru zborul de retur Egipt- Bucuresti).

Regulament la bordul aeronavei:

Atunci când, în opinia transportatorului, pasagerul se comportă la bordul aeronavei în aşa fel încât primejduieşte aeronava, persoanele sau bunurile din aeronavă, împiedică echipajul să-şi îndeplinească sarcinile, nu se conformează instrucţiunilor echipajului pe parcursul zborului ( fumeaza, consuma băuturi alcoolice şi droguri) sau se comportă într-un mod care cauzează disconfort, neplăceri, prejudicii sau vătămare corporală celorlalţi pasageri sau echipajului, transportatorul poate lua măsurile necesare pentru a preveni continuarea unei astfel de comportări, inclusiv constrângerea. Pasagerii pot fi debarcaţi şi li se poate refuza călătoria de continuare în oricare punct şi pot fi daţi în judecată pentru ofensa adusă la bordul aeronavei.

Din motive de securitate, transportatorul poate interzice sau restricţiona utilizarea la bordul aeronavei a aparatelor electronice, inclusiv, dar fără a se limita la telefoane mobile, computere laptop, casetofoane portabile cu înregistrare, CD player, radiouri portabile, jocuri electronice sau aparate de transmisiuni, jucării telecomandate şi staţii portabile walkie-talkie.

Aparatele pentru pasagerii cu deficienţe de auz şi afecţiuni cardiace vor fi permise la bordul aeronavei.

Pasagerii care nu respectă regulile de mai sus vor fi refuzați la imbarcare sau vor fi predați autorităților, fără excepție.

Pentru orice problemă referitoare la bagajul dumneavoastră vă rugăm să vă adresați companiei aeriene cu care ați călătorit, precum și Biroului bagaje pierdute/Neregularități bagaje, corespunzător companiei aeriene cu care ați călătorit.

Birourile ``Lost & Found`` sunt amplasate în sala de recuperare bagaje a Terminalului Sosiri. Va rugam sa retineti ca reprezentantii Karpaten si partenerii locali nu au acces in interiorul aeroportului.

In cazul in care va confruntati cu o astfel de situatie, va rugam sa informati reprezentantii Karpaten sau locali pentru a va astepta la transfer.

Informatii utile:

· Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
· Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea difera in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
· Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere.
· Unii hotelieri solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex. mini bar/ frigider, seif, aer conditionat, wifi) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului.
· Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
· Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
· Apa de la robinet nu este potabila, este recomandata apa imbuteliata ( pentru baut, spalat pe dinti, spalatul fructelor).
· Pe parcursul sejururului pot aparea deranjamente stomacale; nu va impacientati, puteti folosi medicamentele locale care sunt eficiente in astfel de situatii
· Recomandam imbracamintea din fibre naturale (bumbac, in, etc), in culori deschise;
· Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa ( nu sandale mai ales pentru vizitele in desert);
· Recomandam pentru femei, imbracaminte decenta (cu umerii acoperiti si fara decolteu), in zonele publice;
· Va recomandam sa folositi bani cash (Euro) pentru achizitionarea excursiilor optionale de la fata locului!
Pe teritoriul R.A. Egipt sunt interzise folosirea dronelor.
Servicii neincluse în preț:

• Asigurari medicale (obligatorii) si/sau storno (recomandate)

• Taxa de viza (se achita la aeroport in Egipt)

• Taxa de service pentru Croaziera pe Nil (OBLIGATORIE, se achita in Egipt)

• Late check-out pana la ora transferului

• Early check-in la sosire

• Infolierea bagajelor

• Bauturile alcoolice si nealcoolice la mese (exceptie regimul de masa all inclusive conform politicii fiecarui hotel)

• Cheltuieli personale, facilitati contra cost percepute de unitatile de cazare, excursii optionale, intrari obiective, bacsisuri.

• Tot ceea ce nu este mentionat ca fiind inclus.

Acte necesare:

• Pașaport cu două pagini libere valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (este acceptat pașaportul temporar).

Nota! Fus orar Egipt = Ora Romaniei – 1 h in perioada 31.03.2024 –25.04.2024. Fus orar Egipt = Ora Romaniei in perioada 26.04.2024 - 31.10.2024.


Tipărire   Email