PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"               

                ISRAEL, leaganul crestinismului 6zile

     Fiecare crestin trebuie sa viziteze macar o singura data Tara Sfanta. Poti face acum pelerinajul vietii in cele mai bune conditii,si la cel mai bun pret,prin Agentia MONTANA.     

Plecare : 14 noiembrie 2024

  10 MOTIVE PENTRU A ALEGE ‚ÄúAGENTIA DE TURISM MONTANA‚ÄĚ:

 1. De 19 ani, suntem agentie OPERATOARE, pe aceasta destinatie
 2. Singura agentie din Galati, cu programe proprii si plecari din Galati si Braila.
 3. Peste 25 grupuri anual , de 54 persoane/fiecare pe Israel si Iordania.
 4. CEL MAI SIGUR ZBOR - zburam cu EL AL(cursa de linie) companie cu notorietate (nu zbor lowcost).
 5. Colaboram cu preoti , cu mare experienta pe aceasta destinatie.
 6. “FARA COSTURI ASCUNSE “, cu toate excursiile deja incluse in pret, ce apar optionale la alte agentii.
 7. PROBABIL CEL MAI BUN PRET DIN ROMANIA !!
 8. NU AGREEM FORMULAREA ‚ÄúDE LA‚ÄĚ ‚Äď Feriti-va de preturile cu aceasta formulare, care inseamna ca intotdeauna trebuie sa mai dati bani ,la fata locului.
 9. Colaboram cu cei mai buni ghizi din Israel, vorbitori de lb romana, inclusiv 
 10. Lucram cu cea mai mare si serioasa agentie din Israel, Agentia ASIA .

Ziua 1 |14.11|:IERUSALIM, ORASUL SFANT  

Intalnire cu delegatul Agentiei Montana,la Aeroportul Henri Coanda(Otopeni),la ora 08:00.Decolare spre Tel-Aviv(masa in avion),ora  11:00 Compania ElAL.  Sosire ,ora 13:35 aeroportul Ben Gurion.Formalitatile vamale. Plecam spre Bethleem. Scurt popas in orasul Lod ( vechea cetate Lida),unde ne vom inchina la Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe (aici se afla mormantul si lanturile cu care a fost legat Sfantul). Ne indreptam spre singura marturie vie din Templul lui Solomon ,pe care o gasim in inima Ierusalimului Vechi, Zidul Plangerii sau Zidul de Vest. Este,de fapt,  peretele vestic de sustinere a celui de-al 2lea Templu al Ierusalimului si este cel mai sfant loc pentru evreii din toata lumea.Cina si cazare Hotel 3/4 Bethleem.

Ziua 2 |15.11|:BETHLEEM , LOCUL NASTERII DOMNULUI

Mic dejun.Cu emotie pasim in Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri, ridicata de Imparateasa Elena.Ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului ‚ÄúMaica Domnului Betleemita‚ÄĚ(singura icoana in care Maica Domnului zambeste de bucuria Nasterii Domnului),apoi intram in Pestera Nasterii lui Hristos O stea din aur pe pardoseala grotei,indica locul ieslei,unde s-a nascut Iisus. Pe ea scrie in latina ,,Aici a nascut Fecioara Maria,pe Iisus Hristos‚ÄĚ.Vom vizita Biserica Romano-Catolica Sf.Ieronim (de aici se transmite in lumea crestina,slujba anuala de Craciun).Ne indreptam spre Pustiul Iudeii si ne inchinam la Manastirile : Sf Sava(moastele Sf Sava), Manastirea Sf Teodosie cel Mare,cu  Pestera Magilor (aici se afla mormintele Sf Teodosie , Sf Evloghia ‚Äďmama sa , Sf Sofia-mama Sf Sava si Sf Teodota ‚Äď mama Sf Cosma si Sf Damian) si Manastirea Campul Pastorilor(este locul unde Ingerul Domnului s-a aratat pastorilor,aducandu-le vestea buna a Nasterii lui Iisus). Cina si cazare Hotel3/4*+  Betleem.

Ziua 3 |16.11|: NAZARET , LOCUL COPILARIEI LUI IISUS si HAIFA

Mic dejun. Plecare spre Nazaret. ‚ÄĚ.Oprire in Haifa,al treilea oras ca marime din Israel, situat pe malul Marii Mediterane,la poalele Muntelui Carmel. Admiram Templul Cultului Bahai( sit Patrimoniu Unesco),cu gradinile sale superb etajate. Incantati de atata frumusete, poposim la Biserica Stella Maris, (Steaua Marii) ,unde sub altar coboram in ,,Pestera Sf.Ilie‚ÄĚ .Aici dupa traditie obisnuia sa se roage marele proroc.  Ne inchinam la Biserica greco-ortodoxa Sf. Arh.Gavriil a Bunei Vestiri(pictata de fratii Morosan) , unde in altarul mic si intunecos se aude susurul ,,Izvorului Maicii Domnului‚ÄĚ.Aici Arhanghelul Gavriil i-a spus Mariei ca va naste pe Fiul Domnului. Urcam pe Muntele Tabor si ne inchinam la biserica ortodoxa(aici sunt 3 maicute romance)ridicata  de calugarii vranceni Irinarh Rosetti si Nectarie Banul , pe locul unde s-a petrecut,,Schimbarea la Fata‚ÄĚ a lui Iisus:,,chipul ii stralucea ca soarele,iar vesmintele s-au facut albe precum lumina.Oprim in satul Cana,ne inchinam la Biserica greco-ortodoxa a Primei Minuni sau a Nuntii,ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol, transformand apa in vin,in casa lui Simion Cananitul, la Nunta din Cana Galileii. Aici se pastreaza doua vase originale din piatra, din cele sase cate au existat,moastele Sf.Simon Zelotul,mirele nuntii din Cana si ale Sf.Bartolomeu Cananitul. Cina si cazare Hotel 3/4*+  Bethleem.

Ziua 4 |17.11|:IERUSALIM,ORASUL SFANT (Drumul Crucii, Moartea, Invierea, Inaltarea)

Mic dejun. Ne indreptam spre Ierusalim,centru religios si cultural a 3 religii monoteiste: crestinismul cu Biserica Sf Mormant, iudaismul cu Zidul Plangerii si islamismul cu Moscheile Omar si El Aqsa.Tur oras Ierusalim: Intram in ,,Cetatea Sfanta‚ÄĚ Ierusalim prin Poarta Sf.Stefan (Poarta Leilor). Se viziteaza casa in care a locuit Maria,in Cetatea Antonia si Scaldatoarea Oilor (Bitezda),unde Iisus a vindecat  slabanogul, bolnav de 38 de ani.Parcurgerea pe  jos a Drumului Crucii (Via Dolorosa) cu cele 14statii, in care s-a oprit Iisus,pana la Sf. Mormant. Coboram pe adevaratul Drum al Crucii,care se afla la 3 metri sub pamant, putin lateral dreapta spre directia Mormantului Sfant.  Aveti posibilitatea sa atingeti dalele de piatra pe care a calcat Mantuitorul. Coboram in celula in care a fost inchis Mantuitorul ,se poate vizita si celula talharul Barabas. Ne inchinam in Biserica Sfantului Mormant ,i se spune astfel ,deoarece in interiorul ei se afla  Mormantul Datator de viata al Mantuitorului, Biserica Sfintei Invieri,Piatra Ungerii si Golgota . Urcam pe Muntele Sion,la locul unde acum mai bine de 2000 ani s-a petrecut Cina cea de Taina(aici Mantuitorul a oficiat cea dintai Sf. Liturghie a lumii), apoi vom rosti Psalmul 50 la Mormantul Regelui-Profet David. Ne oprim la Biserica Adormirii Maicii Domnului, construita pe locul casei Sf Apostol si Evanghelist, Ioan, in care a trait si Sf Fecioara Maria de la Rastignirea Domnului pana la Adormirea ei.Cina si cazare Hotel 3/4*+  Bethleem.

Ziua 5 |18.11|:‚ÄĚIORDAN, BOTEZUL DOMNULUI‚Ķ‚ÄĚ

Mic dejun. . Se pleaca spre Hozeva. Ne inchinam la Manastirea Ortodoxa Sf. Gheorghe cu Pestera Sf.Prooroc Ilie Tezviteanul. Aici se afla  moastele intregi ale Sf.Ioan Iacob Romanul de la Neamt (Hozevitul) Vizitam Asezamantul Romanesc din Ierihon, unde suntem intampinati de maica stareta  Evghenia. In apropiere este   Biserica greco-ortodoxa  ‚ÄúDudul lui Zacheu ‚Äú  (vamesul Zacheu l-a intampinat pe Iisus,urcat  intr-un dud).Privire catre Manastirea Carantania ,construita pe Muntele Ispitirii‚ÄĚ.Coboram pe valea raului Iordan, pana la locul numit Qasr el Yahud,situat intre Ierihon si Ierusalim.Acesta este adevaratul loc  de botez a lui Iisus(Matei, 3:13-17)si tot aici este locul pe unde ‚Äúcopiii‚ÄĚ Israelului au traversat Iordanul, cand au intrat in Canaan, ‚ÄúTara Promisa‚ÄĚ.Simulare ritual de botez in Iordan,in camasi albe si lungi.Intram in Apele Sfinte ale Iordanului ,pentru curatirea trupeasca si sufleteasca. Ne indreptam spre Ierihon(cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr), pe valea raului  Iordan (aflat la 390m sub nivelul marii). Shopping la magazinul cu produse cosmetice fabricate din minerale de la Marea Moarta.Baie in MareaMoarta. Cina si cazare Hotel 3/4*+  Bethleem

Ziua 6 |19.11|: MUNTELE MASLINILOR.

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Maslinilor, Biserica Inaltarii de pe Muntele Eleon,unde vrajiti de magia momentului ,vedem  Locul Inaltarii Mantuitorului,Biserica ‚ÄúAflarea Capului Sf.Ioan Botezatorul‚ÄĚ. Oprire la Biserica Tatal Nostru , construita peste pestera in care Domnul a invatat ucenicii rugaciunea ‚ÄúTATAL NOSTRU‚ÄĚ.Pe zidurile din curte si pana la altar sunt placi de ceramica cu rugaciunea in aprox. 102 limbi. Spre mandria noastra, chiar langa altar, in dreapta, este placa in limba romana.Ajungem pe espladada bisericii ‚Äú Domnul a plans‚ÄĚ, unde Mantuitorul a stat cu ucenicii sai si a plans Ierusalimul.Privim spre Valea Iosafat presarata cu mormintele celor care doresc sa invieze primii si Poarta de Aur,prin care va intra Mantuitorul la cea de a doua venire.Trecem tulburati prin Gradina Ghetsimani, locul unde Mantuitorul a fost vandut de Iuda,cu maslini batrani de peste 2000de ani,poate martori ai tradarii.Pe locul prinderii Domnului s-a construit Biserica Natiunilor (Biserica Agoniei , cu altarul chiar pe Piatra Originala a Prinderii , unde Domnul se ruga in noaptea din Joia Mare). La 100m de Gradina Ghetsimani se afla Biserica Mormantului Maicii Domnului(lacas ortodox ) In spatele mormantului gol (Sf Trup al Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul sau) se afla icoana facatoare de minuni a Sf. Fecioare , numita si Ierusalimita.Alaturi de Mormantul Maicii Domnului este Pestera Ghetsimani , unde s-a rugat Mantuitorul si Apostolii , inainte de prindere. ). Transfer la  aeroportul Bengurion.Decolare spre  Bucuresti ora 17:50 Compania ElAL.Sosire pe Aeroportul Henri Coanda la ora 20:35

                                                                                                        Grup minim 40persoane.   

PRET:  810euro +30 euro/persoana (tips ghid si sofer, oficial in Israel).

 *pret valabil pentru cei ce platesc avans 250euro, pana-n 01.07, dupa aceasta data, pretul creste cu 50euro.

 

SERVICII INCLUSE :     

-  Bilet avion Compania ELAL , cu 1 bagaj la cala (20kg) si 1 bagaj de mana ( 5-7 kg) incluse.

-  Program turistic si religios, conform programului detaliat ( TOATE EXCURSIILE INCLUSE )

-  Transport autocar pe tot parcursul  vizitei in Israel. 

-  5 nopti cazare  cu DEMIPENSIUNE ( mic dejun + cina )

-  insotitor de grup din partea agentiei si preot. 

                                                                                                                                                                                               

   SERVICII NEINCLUSE :                                                                                                                                                                                                  

- Asigurare medicala privata ( obligatorie).                        

-** la cerere, se asigura transfer DUS-INTORS la aeroport : Galati/Braila - Otopeni-Braila/Galati, contra cost.

 

Conditii  de retragere: 

30% din preŇ£ul pachetului, dacńÉ renunŇ£area se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din preŇ£ul pachetului, dacńÉ renunŇ£area se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

 

ACTE NECESARE :-PASAPORT, valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania (recomandam sa nu fie pasaport temporar);  pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor si documente conform : www.politiadefrontiera.ro. La inscriere avem rugamintea sa aduceti o copie pasaport.

 IMPORTANT :

1.Am inclus in pret TOATE EXCURSIILE pentru ca d-voastra sa stiti suma reala a programului.

2.Locurile in autocar (Israel) sunt repartizate in ordinea inscrierii.

3.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc totusi  sa stea singuri in camera, suplimentul este de 350 euro/persoana.     

4.La inscriere se va achita un avans de 250 euro/persoana.Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii 

5.Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica ordinea obiectivelor din program, in functie de anumite situatii obiective din Israel.

6.Grup minim 45 persoane: Pentru grup 30-44 persoane, tariful se majoreaza cu 30 euro/persoana.Pentru grup  20-29 persoana, tariful se majoreaza cu 50euro/persoana. Sub 20 persoane, excursia de reprogrameaza.


TipńÉrire   Email