EGIPT, croaziera pe Nil (8zile)

     Templul Karnak – Templul LuXor – Valea Regilor – Mormantul Hatsheput  –  Colosii din Memnon – Templul Kom Ombo – Templul Philae – Barajul Aswan – Abu Simbel – Templul Chnoum (Esna) – Aswan.

          Plecare (grup din Galati si Braila) :  21 septembrie 2024 ( PENSIUNE COMPLETA)

 

Ziua 1 |:Spre Egipt

Zbor spre Egipt si imbarcare vas de croaziera. Plecare din Bucuresti spre Egipt. La iesirea din aeroportul din Egipt, va asteapta ghidul pentru transferul la vasul de croaziera de 5* din Luxor M/S Emilio sau similar. Cina si cazare peste noapte la bordul vasului in Edfu.

Ziua 2 |: EXCURSIE  LUXOR – THEBES WEST.

Mic-dejun. Dimineata puteti participa la excursia optionala zbor cu balonul de aer cald (se achita la fata locului). Apoi veti vizita malul vestic al Luxor. Veti incepe excursia cu Collosii lui Memnon, doua statui masive din piatra ale faraonului Amenhotep al III-lea. Colosii ajung la o inaltime de 18 m si cantaresc aproximativ 720 de tone fiecare. Apoi veti ajunge la Valea Regilor. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice nu doar din Luxor, ci si din Egipt si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Este necropola marilor faraoni egipteni din Dinastiile 18-20 din perioada 1550-1080 i. Hr. Tuthmosis I a fost primul faraon care a fost inmormantat in Valea Regilor, iar Ramses XI a fost ultimul inmormantat acolo. Povestea Vaii Regilor incepe in momentul in care faraonii au incetat sa construiasca noi piramide. Din acel moment faraonii au decis sa isi separe mormintele de templele mortuare. In cele din urma veti merge la Templul mortuar al reginei Hatshepsut. Templul Hatsheput este unul dintre sit-urile arheologice ce face parte din Patrimoniul Mondial Unesco si a fost numit in Antichitate Djesr-Djesru (Sfinta Sfintelor), fiind unic in arhitectura egipteana. Seara va puteti bucura de un impresionant SHOW cu spectacol si lumini (optional). Cina si cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 3 |: EXCURSIE KOM OMBO –  ASWAN si OPTIONAL : Templul Edfu

Mic-dejun. Optional, se poate vizita Templul Edfu (se achita la fata locului). Veti naviga spre Kom Ombo si veti vizita Templul Sobek, unic in Aswan dar si in Egipt. Kom Ombo se traduce prin Dealul Aurului. Kom Ombo este considerat a fi cu adevarat deosebit, deoarece este un templu dublu si este impartit in doua sectoare dedicate venerarii a doua zeitati: in partea de sud se afla partea de cult a zeitatii crocodil Sobek - patronul fertilitatii, fiind insotita de Hathor si Khonsu, iar partea de nord a fost dedicata zeitatii soimului Horus cel Batran, protectorul faraonilor si al Egiptului. Apoi va veti intoarce la bordul vasului pentru a naviga catre Aswan. Cina si cazare peste noapte la bordul vasului in Aswan.

Ziua 4 |: EXCURSIE ASWAN

Mic-dejun. De dimineata veti incepe vizitarea Aswan (cea mai sudica provincie din Egipt, o combinatie intre nisipul auriu din Sahara si culoarea albastra a Nilului) cu High Dam si Templul Philea. Templul a fost construit in perioada 380-362 i. Hr. de catre regele Ptolemy II si continuat de alti regi din perioada ptolemeilor. Ulterior a devenit o casa de cult pentru Isis, zeitatea maternitatii, a vindecarii si a nasterii. Templul a fost mutat pe insula Agilkia printr-o misiune de salvare condusa de UNESCO in anii 60 datorita constructiei Aswan High Dam in locul respectiv. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie pentru a explora Aswan sau puteti participa la excursia optionala cu barca la Nubian Viilage (se achita la fata locului) unde veti servi un ceai de menta intr-o casa traditionala. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.        

Ziua 5 |: OPTIONAL : Abu Sibel

Timp liber sau excursie optionala Abu Simbel (se achita la fata locului)

Mic-dejun. Veti avea timp liber la dispozitie sau puteti vizita optional Templul Abu Simbel, in partea de sud a Aswan. Complexul recunoscut de UNESCO se remarca prin statuile masive de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.

Ziua 6 |: Croaziera pe Nil  sau OPTIONAL : Templul Chnoum din Esna

Croaziera pe Nil Mic-dejun. Cine doreste poate vizita Templul Chnoum din Esna (se achita la fata locului) sau va fi timp pentru relaxare .Veti naviga catre Luxor. Cina si cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 7 |: EXCURSIE  Esfu – Kom Ombo , vizita Templul Karnak 

Mic-dejun. Vizita la Templul Karnak, unul din cele mai mari temple din lume si una dintre cele mai mari cladiri religioase contruite vreodata. Este localizat in Thebes din orasul Luxor. Templul Karnak este cunoscut ca fiind templul lui Amun si a fost numit Cel mai select dintre toate locurile. Apoi veti merge catre Templul Luxor, unul dintre cele mai mari si mai deosebite muzee in aer liber. Templul Luxor a fost centrul politic si religios din Thebes. Optional, puteti face o plimbare cu traditionala calesh in Luxor (se achita la fata locului). Cazare si cina la bordul vasului.

Ziua 8 |: Spre casa … Mic-dejun. In functie de ora de zbor veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti.

*Intr-o cabina se pot caza maxim 2 adulti+1 copil. Nu sunt acceptate cabine triple.

*Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

   

    Pret: 899 euro/persoana + 199euro/persoana, pretul include:

 • Bilet avion dus-intors Bucuresti-Egipt- Bucuresti + 1 bagaj cala pana-n 20 kg + 1 bagaj de mana 7kg
 • Taxe de aeroport = 240 euro/persoana
 • Transfer aeroport- hotel – aeroport
 • Cazare 7 nopti vas croaziera , in cabina cu hublou  cu PENSIUNE COMPLETA  
 • EXCURSIE TEMPLUL KARNAK, unul din cele mai mari temple din lume.
 • EXCURSIE TEMPLUL LUXOR : Colosii din Memnon , Valea Regilor (Patrimoniul Unesco)
 • VIZITA TEMPLUL MORTUAR AL REGINEI HATSHEPSUT (Patrimoniul Unesco)
 • EXCURSIE TEMPLUL KOM OMBO, templul dublu dedicate venerarii a doua zeitati.
 • EXCURSIE ASWAN: TEMPLUL  PHILAE si timp liber in Aswan pentru plimbare si cumparaturi.
 • Asistenta ghid turistic , vorbitor de limba romana
 • Plimbare conform programului detaliat.

 

    SERVICII NEINCLUSE :

- OPTIONAL : Excursie Abu Simbel (se achita la fata locului)

- OPTIONAL: Excursie Templul Chnoum din Esna  (se achita la fata locului)

- cei ce doresc, la fata locului ghidul local poate propune si alte activitati inedite, de a petrece timpul ( acestea se achita la fata locului):

 • ziua 2 – zbor cu balonul de aer cald ( zona Luxor) si seara “show” cu spectacol si lumini.
 • ziua 7 - plimbare cu traditionala calesh in Luxor (se achita la fata locului).
 • ziua 4 - barca la Nubian Viilage (se achita la fata locului)

- Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi = aprox.  56 euro/persoana ( se achita la fata locului)

- VIZA intrare Egipt ( se achita la fata locului, in aeroport = aprox. 27 euro/persoana).

- Asigurare medicala privata si asigurare storno. ( nu sunt obligatorii, dar recomandate).

- Supliment ALL INCLUSIVE pe vas = 275 euro/persoana.

- la cerere – transfer autocar Galati/Braila si retur -aprox. 80 lei/persoana/per sens

 

 ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

**La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare.

***Diferenta se achita cu cel putin 45 zile inaintye de data inceperii excursiei.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 


Tipărire   Email