­čô× Relatii / Rezervari : 004 0236469833 Urgente : 004 0722243240┬á

­čĽÉ Luni-Vineri: 09:00-16:30 Sambata-Duminica: Inchis┬á

28 ani 12


­čô× Relatii / Rezervari : 004 0236469833 Urgente : 004 0722243240┬á

­čĽÉ Luni-Vineri: 09:00-17:30 Sambata: 09:00-13:00 Duminica: Inchis┬á

Conditii generale de transport cu avionul si autocarul

Imagine similar─âInforma╚Ťii utile referitoare la transportul cu autocarul
Turi╚Ötii au obliga╚Ťia s─â se prezinte la locul de ├«mbarcare cu minim 20 minute ├«nainte de ora ├«nscris─â pe voucher /programul detaliat pentru plecare sau transfer. Locurile ├«n autocar au fost prealocate la momentul rezerv─ârii(locurile sunt repartizate in ordinea inscrierii , incepand cu banca a2a), pasagerii au obliga╚Ťia s─â ocupe doar locul ├«nscris pe prezentul voucher/diagrama autocarului.
Turi╚Ötii au obliga╚Ťia de a men╚Ťine cur─â╚Ťenia ├«n autocar pe tot parcursul excursiei. ├Än autocar nu este permis fumatul(nici tigara electronic), consumul de b─âuturi alcoolice ╚Öi produse alimentare.
Buzunarul de plas─â din fa╚Ťa scaunului dumneavoastr─â este destinat p─âstrarii de pliante, bro╚Öuri sau h─âr╚Ťi. V─â rug─âm s─â nu p─âstra╚Ťi aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Bagajele de m├ón─â sau alte obiecte voluminoase se depoziteaz─â ├«n spa╚Ťiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informa╚Ťii utile referitoare la zborul cu avionul
Compania/companiile aeriene care opereaz─â zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modific─âri zborurilor contractate, ├«n func╚Ťie de condi╚Ťiile obiective din perioada de operare, p├ón─â la momentul plec─ârii pentru zborul/zborurile de dus sau dup─â momentul plec─ârii pentru zborul/zborurile de ├«ntors. Agen╚Ťia organizatoare va informa pasagerii direc╚Ťi respectiv agen╚Ťiile rev├ónz─âtoare asupra eventualelor modific─âri survenite independent de voin╚Ťa sa ╚Öi nu va fi r─âspunz─âtoare de eventualele inconveniente ap─ârute.
Alocarea locurilor ├«n avion se face de c─âtre ghi╚Öeul de check-in din aeroport ├«n func╚Ťie de ordinea sosirii pasagerilor.
Pentru destina╚Ťiile europene, de regul─â, limita de bagaje de cal─â este de 20 kilograme si 6 kilograme pentru bagajul de m├ón─â, dimensiuni: 55 cm x 40 cm x 20 cm. Dep─â╚Öirile de limit─â de greutate se achit─â separat pe aeroport. Mai multe informa╚Ťii g─âsi╚Ťi pe site-ul companiei aeriene sau ├«n agen╚Ťia de turism.
Femeile care sunt însărcinate în peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a călători cu avionul.
Compania de zbor și echipajul de bord își rezervă însă dreptul de a decide dacă permit sau nu îmbarcarea persoanelor cu sarcină avansată (ultimele 2-3 luni).
Pasagerii care suferă de boli contagioase nu pot călători cu avionul. Personalul aeroportuar și de bord își rezervă dreptul de nu permite îmbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor în cauza.
Dup─â aterizarea pe aeroportul de destina╚Ťie, pasagerii se vor prezenta mai ├«nt├ói la ghi╚Öeul Control pa╚Öapoarte, dup─â care ├«╚Öi vor recupera bagajele din locul special amenajat.
Dac─â atunci c├ónd ajunge╚Ťi la destina╚Ťie observa╚Ťi c─â ave╚Ťi probleme ├«n g─âsirea bagajului depus la biroul de check-in la ├«mbarcare, v─â rug─âm nu p─âr─âsi╚Ťi aeroportul, ci depune╚Ťi o sesizare la biroul de reclama╚Ťii existent la terminal.

Informa╚Ťii utile
1. Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
2. Conform noii legisla╚Ťii privind transportul de pasageri pe drumurile din ╚Ť─ârile Comunit─â╚Ťii Europene, timpul obligatoriu de sta╚Ťionare al autocarului este de 9-11 ore ├«ntr-un interval de 24 ore ╚Öi o zi ├«ntreag─â la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic ├«n fiecare dintre zile va ├«ncepe dup─â consumarea timpului obligatoriu de odihn─â al conduc─âtorilor auto. Datorit─â restric╚Ťiilor de circula╚Ťie ├«n marile ora╚Öe, autocarele nu au voie s─â intre ├«n incinta sau ├«n apropierea anumitor obiective turistice.
3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de ├«nso╚Ťitorul de grup.
4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
5. Deoarece Cardul European de Asigur─âri Sociale de S─ân─âtate (CEASS) asigur─â numai accesul la tratamente medicale de urgen╚Ť─â efectuate ├«n sistemul public de s─ân─âtate din ╚Ť─ârile UE ╚Öi Elve╚Ťia trebuie ├«ncheiat─â asigurarea medical─â (valabil─â ╚Öi ├«n afara UE) deoarece:
a. permite accesul ╚Öi la serviciile clinicilor ╚Öi spitalelor private (majoritare ├«n compara╚Ťie cu sistemul public);
b. suport─â cheltuielile de spitalizare, de repatriere medical─â cu ambulan╚Ťa terestr─â (aerian─â) ╚Öi de repatriere ├«n caz de deces;
c. asist─â ╚Öi ╚Ťine legatura (24 ore din 24) ├«n str─âin─âtate cu asiguratul.
6. Agen╚Ťia de turism organizatoare ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a efectua modific─âri programului, ├«n anumite condi╚Ťii obiective (efectu├óndu-l ├«n integralitatea lui) ╚Öi a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorit─â nerealiz─ârii grupului minim implic─â informarea turistului cu cel pu╚Ťin 7 zile calendaristice ├«naintea plec─ârii.
8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigur─â pentru 2 adul╚Ťi ╚Öi un copil sau pentru un adult ╚Öi doi copii ╚Öi sunt:
a. cu 3 paturi de același fel sau
b. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
c. cu un pat matrimonial ╚Öi unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se ╚Ötie numai la fa╚Ťa locului.
9. Agen╚Ťia de turism nu r─âspunde ├«n cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.
10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ie╚Öi din ╚Ťar─â dac─â:
a. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de ambii p─ârin╚Ťi;
b. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un p─ârinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hot─âr├óre judecatoreasc─â definitiv─â de ├«ncredin╚Ťare a copilului etc.;
c. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un ├«nso╚Ťitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar ╚Öi declara╚Ťiile notariale ale celor doi p─ârin╚Ťi ├«n care s─â fie men╚Ťionat─â ╚Öi perioada excursiei.
ATENTIE: nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea ├«n frontiera rom├ón─â a copiilor, caz ├«n care agen╚Ťia de turism nu r─âspunde de consecin╚Ťe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
11. Agen╚Ťia de turism nu este r─âspunz─âtoare ├«n cazurile de for╚Ť─â major─â sau ├«n unele ├«mprejur─âri pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situa╚Ťiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu oblig─â agen╚Ťia de turism la desp─âgubiri sau compensa╚Ťii pentru serviciile nerealizate.
12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regul─â seara, put├ónd aparea ├«nt├órzieri datorit─â condi╚Ťiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaz─â de la o zi la alta, ├«n func╚Ťie de programul turistic. Agen╚Ťia nu se face r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea sau ├«nt├órzierea programului turistic datorit─â condi╚Ťiilor de trafic (ambuteiaje, ├«nchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a v─âmilor sau a indisciplinei anumitor turi╚Öti (├«nt├órzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fa╚Ť─â de ghizi, conduc─âtorii auto etc.).
13. ├Än pre╚Ťul excursiei nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate, dac─â nu este precizat altfel. Se recomand─â ca la ├«nscrierea ├«n excursie s─â se ├«ncheie ╚Öi asigurarea facultativ─â storno, care presupune rambursarea de c─âtre asigurator a sumelor avansate ├«n cazul retragerii din anumite motive specificate ├«n poli╚Ťa de asigurare.
14. Conform legilor interna╚Ťionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere servicii ├«n interiorul muzeelor, monumentelor, a╚Öez─âmintelor de cult etc. Astfel, ghizii rom├óni vor oferi explica╚Ťii turi╚Ötilor doar ├«n afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autoriza╚Ťi locali, acolo unde nu sunt prev─âzu╚Ťi ├«n program, put├ónd fi posibil doar dac─â grupul de turi╚Öti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorit─â intereselor ╚Öi gusturilor diferite ale turi╚Ötilor, se face individual, cu stabilirea ├«n prealabil de c─âtre ghid a locului ╚Öi orei de ├«nt├ólnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse ├«n program pot s─â-╚Öi modifice orarul de vizitare f─âr─â ├«n╚Ötiin╚Ťare prealabil─â.
15. Este foarte important s─â purta╚Ťi ├«mbr─âc─âminte decent─â ├«n timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel ve╚Ťi fi opri╚Ťi la intrare - pantaloni lungi, bluze cu m├ónec─â lung─â sau e╚Öarfe care s─â acopere decolteurile ╚Öi m├óinile. ├Änc─âl╚Ť─âmintea trebuie s─â fie foarte comod─â pentru c─â ve╚Ťi merge mult pe jos.
16. Prezentul program ╚Öi condi╚Ťiile de participare la excursii, fac parte integrant─â din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Imagini pentru travel banner

PARTENERII NOSTRI

AFLA PRIMUL DE PROMOTIILE sau LANSARILE NOASTRE !
Prin abonarea la newsletter va dati acordul pentru prelucrarea datelor dumneavoastra personale in conformitate cu Politica de confidentialitate.
┬ę 2019 Agentia de turism MONTANA. Designed by ALTFEL MEDIA.