CIRCUIT si SEJUR SRI LANKA (9zile/7nopti)

          

 ATENTIE : Pachetul turistic se vinde DOAR per camera dubla sau in regim de camera single.

- DATORITA SCHIMBARILOR FRECVENTE DE ORAR, DATA DE PLECARE  POATE SUFERI MODIFICARI DE 1-2 ZILE .

- LA MOMENTUL SOLICITARII  D-VOASTRA , SE VA VERIFICA SISTEMUL ONLINE PENTRU A  STABILI DACA EXISTA SAU NU MODIFICARI PE ACEST PACHET.(pret/orar avion/data de plecare). RELATII SAU REZERVARI : 0236469833  sau via email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Plecari:  02 septembrie si 16 septembrie  2024 . Pret: de la 1299 euro/persoana

Plecari:  03 octombrie, 16 octombrie, 25 octombrie,03 noiembrie, 14 noiembrie , 22 noiembrie , 29 noiembrie si 06 decembrie  2024 .

Pret: de la 1349 euro/persoana  

 

Ziua 1. București – Colombo

Check- in și îmbarcare pe aeroportul din București Otopeni cu destinaţia Colombo.

Ziua 2. Colombo – Dambulla

Sosire in Colombo și plecare spre Dambulla. În drum oprire la “Orfelinatul” de elefanţi de la Pinnawala. În continuare, sosire în Dambulla unde se vizitează Templul de Piatră construit în interiorul unei peșteri. Cazare la hotel Sigiriana Resort by Thilanka 4* sau similar.

Ziua 3. Sigiriya – Minneriya

Mic dejun. Excursie la Fortăreața din Sigiriya, cunoscută sub numele de „Stânca Leului“. Opțional se pot parcurge cele 1.200 de trepte pentru a admira ruinele celebrului Palat, însă și pentru o priveliștea unică asupra zonei. Plecare spre Parcul Național Minneriya, cunoscut pentru numărul mare de elefanți sălbatici. Se vizitează parcul într-o sesiune de jeep safari. Întoarcere în Dambulla şi cazare la hotel Sigiriana Resort by Thilanka 4* sau similar.

Ziua 4. Dambulla – Kandy

Mic dejun. Dimineaţa se vizitează grădina de condimente şi mirodenii din Matale. Deplasare spre Kandy și vizită la Templul Dintelui Sacru declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, care găzduiește relicva dintelui sacru al lui Buddha. Cazare la hotel Thilanka Kandy 4* sau similar.

Ziua 5. Kandy

Mic dejun. Plecare spre Peradaniya unde se vizitează Grădina Botanică Regală, cu peste 5000 de specii de copaci și plante. Se continuă cu vizită la o plantaţie şi o fabrică de ceai. În Pilimathalawa se face o oprire la Gadaladenyia Vihara, un templu budist antic construit pe un platou stâncos. Traseul zilei se încheie cu vizită la Embekke Devalaya, renumit pentru sculpturile sale elaborate în lemn. Întoarcere în Kandy și cazare la hotel Thilanka Kandy 4* sau similar.

Ziua 6. Kandy – Panadura

Mic dejun. Plecare spre Panadura, cunoscut pentru plajele sale. Timp liber la dispoziție pentru plajă sau excursii opționale. Cazare la hotel Jie Jie Beach by Jetwing 4* (camere deluxe) sau similar.

Ziua 7. Panadura – Galle*

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru relaxare la plajă sau excursie opțională* la Galle, cel de-al patrulea mare oraș al insulei, un loc încărcat de energie, spiritualitate și istorie. Se explorează orașul printr-un tur complet și se face o croazieră printre vegetația luxuriantă și fauna sălbatică a Râului Madu. Cazare la hotel Jie Jie Beach by Jetwing 4* (camere deluxe) sau similar.

Ziua 8. Panadura

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plajă sau excursii opționale. Cazare la hotel Jie Jie Beach by Jetwing 4* (camere deluxe) sau similar.

Ziua 9. Panadura – Colombo – București

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Colombo pentru check-in și îmbarcare pe zborul cu destinația București Otopeni.

Servicii incluse:
 • Bilet de avion pe ruta București – Colombo – București
 • 1 bagaj de cală și 1 bagaj de mâna/persoană
 • Taxe de aeroport
 • Transport cu autocarul pe tot parcursul circuitului
 • Cazare 7 nopți în hoteluri de 4* cu mic dejun
 • Asistență turistică în limba română

Servicii opționale neincluse în preț:

 • Excursie în Galle: 55 Euro/persoană (Optional)
 • Supliment demipensiune (7 cine): 95 Euro/persoană (valabil doar pentru plata în avans în agenție) (Optional) 

Servicii neincluse in pret:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (aprox. 140 USD, se achită la fața locului) (Neinclus)
 • Taxă viză pentru Sri Lanka: 50 USD/persoană (se obţine on-line) (Neinclus)
 • Bacșișuri pentru ghizii și șoferii locali: aprox. 5 Euro/persoană/zi (se achită la fata locului) (Neinclus)

 Grup minim pentru organizarea circuitului: 20 persoane.

Conditii de inscriere:
- Pentru efectuarea unei rezervari pe produsele MONTANA TRAVEL este nevoie de copie CI a titularului de contract, pe numele caruia urmeaza sa se emita toate documentele de calatorie.
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Pentru pachetele cu reducere de Early Booking, modificarile de nume nu sunt permise.
- Documentele de calatorie (vouchere, bilete de avion, etc) sunt transmise catre turisti dupa efectuarea platii integrale si nu mai tarziu de 3 zile inainte de data plecarii.
- Infantii platesc doar taxele de aeroport si nu beneficiaza de loc in avion.

Conditii de inscriere:
- La inscriere se achita un avans minim de 20% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare;
- Diferenta de 80% se achita cu pana la 30 de zile inainte de data inceperii excursiei.

Conditii de anulare:
- 20% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;
- 100% penalizare pentru anularea cu 29 – 0 zile inainte de plecare sau no-show.

DOCUMENTE DE CALATORIE:

 • PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara (va rugam sa va asigurati ca nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta). Pasaportul sa contina minim o fila libera pentru aplicarea stampilelor la sosire;
  • Viza turistica de scurta sedere ETA – Electronic Travel Authorisation - se obtine on-line pe www.eta.gov.lk (printat);
  • Voucherul de cazare;
  • Biletul de avion;
  • Asigurare medicala cu acoperire COVID valabila pe perioada calatoriei (recomandata)

CONDITII DE INTRARE SRI LANKA

 • Sri Lanka a eliminat toate restrictiile referiritoare la COVID-19
 • Cetatenii straini care intra in Sri Lanka trebuie sa obtina Autorizatie Electronica pentru Calatorie (ETA – Electronic Travel Authorisation) utilizand protocolul stipulat pe site‑ul https://www.eta.gov.lk

VIZA DE INTRARE

 • Viza turistica de scurta sedere se poate obtine on-line, accesand site-ul www.eta.gov.lk  si completand formularul tip cu minim o saptamana inainte de plecare, insa nu mai devreme de 30 de zile inainte de intrarea in Sri Lanka. Viza turistica (cu 1 sau multiple intrari) este valabila pentru o perioada de maxim 30 de zile
 • Taxa de viza in valoare de 50 USD/persoana se achita folosind mijloace electronice de plata
 • Dupa completarea formularului o sa primiti pe adresa de e-mail completata in formular, un e-mail intitulat Sri Lanka ETA status Acknowledgement in care este specificat faptul ca aplicatia a fost primita (Your ETA application to visit Sri Lanka has been received)
 • Cand se aproba viza, o sa primiti al doilea e-mail Sri Lanka ETA status Acknowledgement in care este specificat faptul ca a fost aprobata ETA (ETA has been approved)

 

Important!

Incepand cu 17 februarie in urma deciziei guvernamentale de crestere a TVA-ului, toate intrarile la obiectivele turistice au fost majorate.

Biletele de intrare la obiectivele turistice (aprox 140 USD, se achită la fața locului).

Observatii:

 • Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii turistice pot aduce modificari pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii.
 • In cazul unor modificari, agentia organizatoare va informa turistii.
 • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseu sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora.
 • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Ora locala la destinatie: +3:30 fata de ora Romaniei.

Reglementari vamale:   

 • Obiectele permise fara plata taxelor vamale sunt urmatoarele:
 • 200 tigari sau 250g de tutun (impreuna mai putin de 250g);
 • 2 sticle vin;
 • 1.5l bauturi spirtoase;
 • cadouri in o valoare de pana la 250 USD.
 • Sumele in valuta, care depasesc 10.000 USD sau echivalent, trebuie declarate la intrarea in tara, in caz contrar valuta se confisca, iar persoana in cauza este retinuta.

Informatii cazare:

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
 • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului se va rezolva direct la receptia hotelului in functie de disponibilitati.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.). La receptia hotelurilor se achita taxele de oras ( acolo unde se percep), individual.

Informatii generale de calatorie

Moneda nationala & Paritate: Sri Lankan rupee (LKR)1 USD = 317 LKR | 1 EUR = 343 LKR.

Va recomandam sa aveti la Dvs. USD.

Bancnotele sa fie nedeteriorate, iar cele de 100 USD sa fie albastre (NU cele verzi).

Clima: 20°C - 33°C

Electricitatea: este necesar un adaptor universal

Roaming telefonie & Internet:

 • Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile. Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national (0040) urmat de numarul de telefon dorit.
 • In Sri Lanka puteti sa achizionati cartele locale pentru internet.

Sanatate & medicamente

 • Pentru afectiuni frecvente precum raceala, dureri de cap, migrene, indigestie va rugam sa luati cu dvs. medicamentele adecvate.
 • Medicamentele pentru uz special trebuie sa fie transportate in ambalajul original, iar posesorul trebuie sa detina o reteta, o copie a acesteia sau o scrisoare din partea medicului care a prescris reteta.
 • Servetele anti-bacteriene, dezinfectant pentru maini, repelent impotriva insectelor, lotiune cu protectie solara.  

Recomandari: Va recomandam consumarea apei imbuteliate la fata locului.

Securitate:

 • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate.
 • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
 • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
 • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

Fotografii: Cereti permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma. Evitati efectuarea de fotografii in apropierea obiectivelor militare.

IMPORTANT!

 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2 luni).
 • Nu se accepta la zbor femeile aflate cu 7 zile inainte de nastere sau 7 zile dupa nastere
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • PENTRU PASAGERII CARE NU SUNT CETATENI ROMANI, VA RUGAM SA VA ASIGURATI CA AVETI DOCUMENTE DE CALATORIE VALABILE IN CONFORMITATE CU LEGISLATII TARII DE CETATENIE SI CU CERINTELE TARII/TARILOR IN CARE CALATORITI (inclusiv vize de intrare, daca este cazul).
 • CONDITII DE IESIRE DIN ROMANIA A CETATENILOR ROMANI MINORI

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cetatenii romani minori pot calatori in strainatate in baza documentului de calatorie individual valabil - pasaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani) numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

ATENTIE - CERTIFICATUL DE NASTERE NU REPREZINTA DOCUMENT DE CALATORIE!

Politistii de frontiera permit iesirea din tara a unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

1. MINORUL INSOTIT DE AMBII PARINTI

Minorului care calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti i se permite iesirea din Romania in baza documentului de calatorie individual, fara a fi necesara prezentarea unor documente suplimentare.

2. MINORUL INSOTIT DE UNUL DINTRE PARINTI

Minorul este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate romanesti sau straine) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti,

Minorul care calatoreste insotit doar de unul dintre parinti i se permite iesirea din tara in urmatoarele situatii:

•            daca parintele insotitor prezinta o declaratia a celuilalt parinte din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea de calatorii in strainatate, pentru o perioada care sa nu depaseasca 3 ani de la data intocmirii acesteia;

•            daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat sau ca exercita singur autoritatea parinteasca in temeiul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva si irevocabila ori in temeiul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva pentru procesele incepute cu data de 15 februarie 2013;

•            daca parintele insotitor face dovada decesului celuilalt parinte;

 •           daca parintele insotitor face dovada ca celalalt parinte este decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, in conditiile legii;

Dovada decaderii din exercitarea drepturilor parintesti se face doar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila/definitiva, pronuntata de instanta de tutela.

•            daca parintele insotitor prezinta o hotarare a instantei de judecata care suplineste acordul celuilalt parinte; Hotararea instantei de judecata de suplinire a acordului celuilalt parinte vizeaza situatiile in care exista neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acordului sau cand unul dintre parinti se afla in imposibilitatea de a-si exprima vointa. Hotararea instantei de judecata trebuie sa fie definitiva, cu exceptia cazurilor in care a fost pronuntata pe calea ordonantei presedintiale.

Ordonanta presedintiala cu privire la permiterea iesirii din tara a unui minor este provizorie si executorie, iar daca nu cuprinde nicio mentiune privind durata sa si nu s-au modificat imprejurarile de fapt avute in vedere, masurile dispuse vor produce efecte imediat (i se permite iesirea din tara), pana la solutionarea litigiului asupra fondului (art. 997 alin. (2) din Codul de Procedura Civila).

3. MINORUL INSOTIT DE REPREZENTANTUL LEGAL

Cetateanul roman minor care calatoreste insotit de un reprezentant legal i se permite iesirea din tara in baza hotararii judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila/definitiva, din care sa reiasa ca persoana/persoanele insotitoare exercita drepturile si obligatiile parintesti asupra acestuia.

4. MINORUL INSOTIT DE O TERTA PERSOANA (ALTA DECAT PARINTII SAU REPREZENTANTUL LEGAL)

Daca minorul cetatean roman este insotit de o persoana, alta decat parintii sau reprezentantul legal, i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:

Declaratia ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui care exercita singur autoritatea parinteasca in temeiul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva si irevocabila ori in temeiul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva pentru procesele incepute cu data de 15 februarie 2013, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea de calatorii in strainatate, pentru o perioada care sa nu depaseasca 3 ani de la data intocmirii acesteia, datele de identitate ale insotitorului respectiv.In acest caz se solicita si hotararea judecatoreasca de stabilire a autoritatii parintesti sau de desemnare a reprezentantului legal, ramasa definitiva si irevocabila/definitiva.

•            Certificat de cazier judiciar. Certificatul de cazier judiciar trebuie sa fie prezentat inclusiv de cetatenii straini care insotesc un cetatean roman minor. Se iau in considerare numai certificatele emise de catre autoritatile romane, respectiv Directia Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative din cadrul I.G.P.R., prin subunitatile de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, sau misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, conform prevederilor Legii 290/2004 privind cazierul judiciar, cu modificarile si completarile ulterioare. Facem precizarea ca valabilitatea certificatului de cazier judiciar este de 6 luni de la data eliberarii.

Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei companii care desfasoara activitati de transport persoane.

•            Documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane, in cazul in care minorul este insotit de aceasta.

•            Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.


Tipărire   Email