PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA" 

    

                  REVELION PE BOSFOR - ISTANBUL ( 5zile)

           

     Plecare din Galati/Braila:  29 decembrie 2023  // Pret: 395 euro/persoana 

       PRETUL INCLUDE:               

 • Transport autocar clasificat international
• Cazare 4 nopti cu mic dejun – Hotel  Fuar 4* - Aksaray sau similar.

 • • „ TURKISH NIGHT Dinner & Cruise „ pe Bosfor – petrecerea de Anul Nou, la bordul unui vapor ce ne poarta intr-o croaziera, pe Bosfor, pe un traseu de poveste.
 • Masa (aperitiv + felul 2 – pui/peste ), program artistic si transfer autocar hotel -ponton vapor- hotel, inclus.
 • TRASEU CROAZIERA : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia )
 • • EXCURSIILE INCLUSE :Tur Istanbul cu autocarul, Fortareata Yadikule , Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, , Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf.Ierarhi Ioan Gura de Aur si Grigore Teologul(sfinti capadocieni) si o parte din moastele Sf Constantin cel Mare, intemeietorul Constantinopolului, aduse de la Roma.Tot aici se afla unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos), Marele Bazar Bayazid.
  • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de aur , cu oprire pentru vizitare .
  • Insotitor grup din partea agentiei .

Ziua 1 |29 decembrie|: Catre Paradisul oriental :

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati –Braila- Constanta–Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Fuar 4*– Istanbul

Ziua 2 |30 decembrie|: Acasa la Suleyman Magnificul “ :

       Mic dejun. Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda – colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: TOPKAPI, PALATUL SULTANILOR, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza MOSCHEEA SF SOFIA,MOSCHEEA ALBASTRA,HIPODROMUL cu: Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim” lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi. Cazare Hotel Fuar 4*  – Istanbul

Ziua 3 |31 decembrie|: NOU: Moscheea Camlica, Tur Partea Asiatica,Turnul Galata si Seara incendiara,pe Bosfor ( cina, muzica si dans, intr-o frumoasa croaziera ).

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala  Turnul Galata + Moscheea Camlica ( Moscheea Presedintelui) = 50euro/persoana (Pretul include:  ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei  , transport autocar ,bilete,  lift Turnul Sapphire ,simulator 4D SkyRide.)   

   TURNUL GALATA - construit de genovezi în secolul al XIV-lea, se află în partea de nord a Cornului de Aur și este una din cele mai mari atracții ale Istanbulului, datorită panoramei de 360 de grade asupra orașului. Urcarea se face cu liftul ( biletul este inclus). Ajunsi la ultimul nivel, avem posibilitatea sa descoperim Istanbulul istoric si sa punctam principalele obiective . La coborare ( coborarea se face pe scari), la fiecare etaj  ne putem bucura de : istoricul turnului , machete , istoricul orasului, galerii temporare , simulator  si un mic magazine cu suveniruri . Daca timpul ne permite , un moment de ragaz pe strazile inguste  si  pline de suveniruri traditionale si shop-uri handmade.

   MOSCHEEA Camlica ( cea mai noua moschee din Istanbul -inaugurata in 2019 in districtul Uskudar, cu participarea presedintelui Recep Tayyip Erdogan,ce depastete ca dimensiune pe cele din perioada clasica otomana , inclusive Moscheea Sf. Sofia. Construita in partea asiatica (cu 6 minarete)  , rivalizeaza cu Moscheea Suleymania din partea Europeana, sala de rugaciune avand capacitatea de 63.000 de persoane , zona de rugaciune destinata exclusive femeilor de aprox. 600 locuri, domul de 72 m simbolizand cele 72 de grupuri entice traditionale din Turcia.Cele 6 minarete simbolizeaza cele 6 articole de credinta islamice:credinta in Allah, in ingeri, in profeti, in cartile sfinte  , in Ziua Judecatii si in destin.)Ne intoarcem la hotel. Timp liber pentru odihna,shopping  sau relaxare. Seara, transfer cu autocarul pentru a petrece trecerea dintre ani, pe Bosfor.

     Seara incendiara traditionala turceasca,pe Bosfor cu cinaprogram artistic,cu  transfer autocar inclus+Tur parte europeana

                               LA MULTI ANI 2023 !!

     Traseu Croaziera  pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia )  . Cazare Hotel Fuar 4*  – Istanbul

Ziua 4 |01 ianuarie|: Relaxare, iar dupa amiaza va propunem Suleymania / Piata Taksim:

Mic dejun.Timp liber. Dupaamiaza : La cerere, putem propune un program optional . Va propunem :

         MOSCHEEA SULEYMANIYE  - una dintre marile moschei construite în perioada clasică a Imperiului Otoman (fiind construită după modelui moscheii Hagia Sofia), construită între anii 1550-1558, la ordinele sultanului Soliman I și sub îndrumarea celebrului arhitect Mimar Sinan.Aici se afla două mausolee unde sunt îngropați sultanul Soliman I, sultana Hurrem, sultana Mihrimah, sultanul Soliman al II-lea, sultanul Ahmed al II-lea și fiica sultanului Mustafa al II-lea.

        PIATA TAKSIM– , situata in centrul orasului, in cartierul Beyoglu, este unul dintre locurile reprezentative si pline de viata din Istanbul. Monumentul Republicii ce se afla in mijlocul pietei Taksim a fost ridicat in 1928. O parte a monumentului prezinta Razboiul de Independenta a Turciei in timp ce partea opusa reprezinta Republica  Cazare Hotel Fuar 4*  – Istanbul

Ziua 5 |02 ianuarie|:  Constantinopol , capitala ortodoxiei …

Mic dejun. Dimineata, , ne indreptam spre zona Aksaray pentru a face ultimele cumparaturi (mirodenii,ceai,baclavale, la un magazine de specialitate) , apoi mergem la PATRIARHIA ECUMENICA A CONSTANTINOPOLULUI (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului” si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Plecare spre Romania aprox. Ora 11:00.

Ziua 6 |03 ianuarie|: Spre Romania..

Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 04:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.                            Grup minim 40 persoane                                                                                                                    

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea.
 • Excursie Turnul Galata si Moscheea Camlica = 50 euro/persoana . (ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei  , transport autocar , bilet  Turn Galata.) .
 • Moscheea Suleymanie + Piata Taksim = 35 euro/persoana ( insotitor din partea agentiei , transport autocar/tramvai)

                                             

  DOCUMENT : PASAPORT, valabil minim 6 luni  , de la data intoarcerii in Romania.


Tipărire   Email